Rakennuskoneet

Useimmiten kannattaa tilapäisessä konetarpeessa ostaa konetyö esimerkiksi viherrakennusyritykseltä, maanrakentajalta tai koneyrittäjältä. Työ tulee tehtyä nopeasti ja täsmällisesti. Työn kustannuksista kannattaa pyytää arvio ennen työn tilaamista.

Rakennuskoneita omakoti- ja rivitalopihassa tarvitaan lähinnä peruskorjausten ja uudisrakentamisen yhteydessä. Maansiirrossa käteviä koneita ovat monitoimikoneet, kuten Avant tai BobCat. Niihin on saatavissa etukauhan lisäksi monipuolisesti erilaisia lisälaitteita, kuten esimerkiksi salaojaputken kaivuuseen tarkoitetun kapean salaojakauhan.

Jos nurmikkoa joutuu uusimaan tai kasvualusta tehdään paikalla olevasta humuksesta ja maanparannukseen käytettävästä mullasta ja lannoitteista, maa-aineksen sekoittamisessa voi käyttää jyrsintä.

Koneita ei juuri kannata vuokrata, ellei ole lainkaan  kokemusta koneiden käytöstä. Mutta jos on tottunut käyttämään esimerkiksi traktoria, todennäköisesti oppii aika nopeasti hallitsemaan myös monitoimikonetta.

Kivitöitä tehdessä siistin lopputuloksen aikaansaamiseksi tarvitaan kiven työstöön apuvälineitä. Kivien naputteluun tarvitaan kivivasara. Kiven leikkaamisessa on omat työvälineensä. 

Viimeistellyn lopputuloksen aikaansaamiseksi pihakiveys vaatii usein leikkaamista. Leikkaaminen onnistuu esimerkiksi timanttiterällä varustetulla kulmahiomakoneella, polttomoottori- ja pöytämallin kivisahalla tai giljotiinityyppisellä katkaisulaitteella. Tarvittavan laitteen voi vuokrata kone- tai laitevuokraamosta.

Valtakunnallisia konevuokraamoita ovat Ramirent Oy ja Cramo Oy.

AvantTecnon koneet sopivat pieneenkin pihaan. Tyypillisiä tehtäviä töitä ovat kasvualustan, murskeiden ja muiden materiaalien siirrot, kaivutyöt ja täytöt.

Myös BobCateilla pystytään työskentelemään eri kokoisissa kohteissa.

Täryt hankitaan tyypillisesti vuokrakoneina, koska niitä tarvitaan rakentamisessa vain hyvin lyhyen aikaa maata tiivistettäessä.