Virheviesti

  • Notice: Undefined index: type funktiossa lightbox2_field_formatter_view() (rivi 1051 tiedostossa /home/vyra/public_html/sites/all/modules/lightbox2/lightbox2.module).
  • Notice: Undefined index: image_style funktiossa lightbox2_field_formatter_view() (rivi 1052 tiedostossa /home/vyra/public_html/sites/all/modules/lightbox2/lightbox2.module).
  • Notice: Undefined index: lightbox_style funktiossa lightbox2_field_formatter_view() (rivi 1053 tiedostossa /home/vyra/public_html/sites/all/modules/lightbox2/lightbox2.module).

Pihan hoito

Pihan hoidosta yleistä

Pihasuunnitelman yhteydessä voi pyytää pihasta hoitosuunnitelman. Sen voi tehdä myös urakoitsija pihan valmistuttua. 

Erityisesti, jos pihassa on monipuolinen kasvivalikoima, hoitosuunnitelma varmistaa ja muistuttaa, että tarvittavat työt tulee tehtyä ajallaan. Hoitomäärä on pinnoitetuilla alueilla alhaisempi kuin kasvialueilla. 

Vanhojen ja huonokuntoisten puiden kaato on usein vaativa tehtävä. Ennen kaatoa voi pyytää arboristilta kuntoarvion, jossa määritellään puun tila sekä arvioidaan mahdollinen kaatotarve. Jos puuta ei tarvitse kaataa tai sen elinikää voidaan pitkittää hoitotoimilla, arboristi tekee pyydettäessä tarjouksen työstä.

Varsinkin asutuilla alueilla puiden kaato kannattaa antaa ammattilaisen tehtäväksi.

Taajamissa puiden kaato on luvanvaraista, joten asiasta pitää tehdä ilmoitus puisto- tai vastaavalle osastolle.

Vanhojen puiden hoitoleikkaus on usein asiantuntemusta vaativaa. Työn voi tilata viherrakennus- tai arboristiyrittäjältä.

Lue lisää aiheesta

Ei kuvaa
Pihan hoitoa helpottavia ratkaisuja kannattaa miettiä jo pihaa suunnitellessa tai pihaa remontoid