Käsityövälineet

Kotipuutarhurin työvälineet

Kotipuutarhurin työvälinevalikoima riippuu täysin siitä, millainen piha on, mitkä ovat hoitotarpeet. Jos on paljon kasvillisuutta, tarvitaan todennäköisesti sekatöörit, oksasakset, pensasleikkurit ja ehkä myös varrelliset leikkurit, joilla voi leikata oksia korkeammalta puussa.

Istutuspuuhissa työtä helpottavat istutuskauha ja istutuspuikko.

Järeämmissä isututustöissä tarvitaan lapio. Maa kääntyy parhaiten talikolla.

Lehtiharava tarvitaan syksyisten lehtien haravoinnissa. Hiekkakäytävien haravoinnissa on tarpeen hara. Kasvialueiden maapinnan möyhinnässä ja rikkakasvien poistossa auttavat erilaiset harat, esimerkiksi heilurihara.

Vesialtaan puhdistukseen on olemassa omat työvälineet, muun muassa haavi, jolla saa veteen pudonneet lehdet pois.

Pihan rakennustöissä tarvitaan omia työvälineitä. Puutöissä omansa, kivitöissä omansa jne. Kivitöissä kivien asennuksessa kannattaa käyttää kumivasaraa, jolla voi naputella kivet asennushiekkaan oikeaan korkeuteen. Kivialueen viimeistelyssä tarvitaan omat työvälineensä.

Viimeistellyn lopputuloksen aikaansaamiseksi pihakiveys vaatii usein leikkaamista. Leikkaaminen onnistuu esimerkiksi timanttiterällä varustetulla leikkurilla, polttomoottori- ja pöytämallin kivisahalla tai giljotiinityyppisellä katkaisulaitteella. Tarvittavan laitteen voi vuokrata kone- tai laitevuokraamosta.

Valtakunnallisia vuokraamoita ovat Ramirent Oy ja Cramo Oy.

Giljotiinin avulla leikataan betonikiviä.

Timanttiterällä varustettu leikkuri, käytetään muun muassa luonnonkiven leikkuuseen.

Lue lisää aiheesta

Ei kuvaa
Lisätietoa kotimaisista Fiskarssin suunnittelemista ja valmistamista puutarhaan tarkoitetuista ty