Vuoden 2009 Kekkilän Kesäoppaan teemana aistien puutarha

Kekkilä tarjoaa jälleen kaikille puutarhasta kiinnostuneille ilmaisen oppaan unelmapuutarhan toteuttamiseen. Vuoden 2009 opas on järjestyksessään neljästoista Kekkilän Kesäopas, ja sen painos on Suomessa 285 000 kpl ja Ruotsissa 300 000 kpl. Tämänvuotinen Kesäopas kannustaa aistimaan puutarhaa kaikilla aisteilla, ja sen sisältönä on puutarhanhoitoon liittyviä artikkeleita, reseptejä, ideoita ja ohjeita. Vuoden 2009 Kesäopasta jaetaan huhtikuun alusta lähtien hyvin varustelluissa puutarhamyymälöissä. Lisäksi sitä voi lukea sähköisesti kekkila.fi-osoitteessa.

Opas kaikille pihasta ja puutarhasta kiinnostuneille

Kekkilän Kesäopas on kaikille pihasta ja puutarhasta kiinnostuneille suunnattu opas unelmapuutarhan toteuttamiseen. Aikakauslehtimäinen opas antaa sekä inspiraatiota että käytännön ideoita erilaisiin puutarhatoteutuksiin – niin pieniin ruukkupuutarhoihin kuin suuriinkin pihoihin. Kesäopas sisältää puutarha-aiheisia artikkeleita, reseptejä, trendi-infoa sekä muun muassa konkreettisia ohjeita esimerkiksi mansikkapenkin ja yrttitarhan perustamiseen. Vuoden 2009 Kekkilän Kesäoppaan teemana on aistien puutarha.

– Haluamme kannustaa ihmisiä nauttimaan puutarhasta kaikilla aisteilla. Tänä vuonna on vahvasti mukana myös trendiksi noussut herkkupuutarha. Aikaisempaan verrattuna tämän vuoden Kesäoppaassa on myös enemmän konkreettisia ohjeita, kertoo Kekkilän markkinointijohtaja ja Kesäoppaan päätoimittaja Ia Adlercreutz.

Ennätyspainos ja uusia jakelukanavia

Vuoden 2009 opas on järjestyksessään neljästoista Kekkilän Kesäopas ja viides nykyisen, aikakauslehtimäisen konseptin mukainen opas. Uusi, ilmainen Kekkilän Kesäopas tulee jakoon hyvin varusteltuihin puutarhamyymälöihin huhtikuun alussa.

– Kesäopasta on aina jaettu puutarhamyymälöiden kautta. Suuren kysynnän vuoksi painosmäärää on tänä vuonna kasvatettu Suomessa 15 000 kappaleella 285 000 kappaleeseen, ja Ruotsissa viime vuoden painosmäärä on tuplattu 150 000 kappaleesta 300 000 kappaleeseen. Tänä vuonna Kesäopasta jaetaan Suomessa kokeilumielessä myös suorajakeluna 50 000 pientaloasukkaalle, Adlercreutz kertoo.

Painetun version lisäksi Kekkilän Kesäopas on luettavissa sähköisesti Kekkilän nettisivuilla osoitteessa kekkila.fi. Sivustolle päivittyy myös oppaassa mainittuja lisäosiota, kun Kesäopas tulee jakoon puutarhamyymälöihin.

Taustalla huippuammattilaiset

Kekkilän vuoden 2009 Kesäoppaan tekoon ovat osallistuneet Kekkilän omien asiantuntijoiden lisäksi muun muassa toimittaja Suvi Ruotsi sekä YLE FST5:n Strömsö-ohjelman juontaja Matias Jungar. Reseptejä lehteen on laatinut Helsingissä sijaitsevien Ravintola Kuurnan ja Ateljé Finnen ravintoloitsija-keittiömestari Antto Melasniemi. Kesäoppaan kuvista puolestaan vastaavat valokuvaajat Hanna-Kaisa Hämäläinen ja Johanna Vanamo. Lehden taiton on toteuttanut dog design.