Vihervaja on Vuoden Puutarhatuote 2010

Kekkilän uuteen Koti&Piha –konseptiin kuuluva Vihervaja on valittu Vuoden Puutarhatuotteeksi 2010. Kekkilän Vihervaja on kekseliäs kasvihuoneen ja puutarhavajan yhdistelmä. Erilaisista moduuleista koottava Vihervaja tarjoaa mahdollisuuden pienimuotoiseen viljelyyn, puutarhavälineiden säilytykseen ja vaikkapa kahvikupposen nauttimiseen. Moduuleja eri tavoin yhdis­telemällä syntyy neljä erilaista ja erikokoista (4 – 10 m2) Vihervaja-vaihtoehtoa, jotka huomioivat kotipuutarhureiden erilaiset toiveet ja tarpeet. Tämän uuden Avainlippu-tuotteen suunnittelusta on vastannut joukko palkittuja suomalaisia muotoilijoita.

Vihervaja-rakennus sopii tyyliltään ja muodoiltaan suom­alaisiin pihoihin ja sen voi itse viimeistellä haluamillaan väreillä. Vihervajaan on saatavilla myös erilaisia hyllyjä ja muita lisävarusteita. Vihervaja on valmistettu Suomessa kotimaisesta puusta ja karkai­stusta lasista. Puuosat on käsitelty homeenestoaineella. Vihervaja toimitetaan kotiin asennusvalmiina moduuleina. Perustukset eivät sisälly toimituk­seen. 

Vihervaja kasvaa versosta satoon - jokaiseen pihaan ja jokaiseen tarpeeseen löytyy sopivankokoinen ratkaisu

  • Vihervaja ”Verso” sopii aloittelijalle ja mahtuu pieneenkin rivitalopihaan. Verso mahdollistaa pienen yrtti- tai tomaattiviljelmän sekä puutarhan pientyökalujen säilyttämisen.
  • Vihervaja ”Into” on hyvä valinta silloin kun pihanhoidossa tarvitaan hieman enemmän tarvikkeita, Intoon mahtuu esimerkiksi työnnettävä ruohonleikkuri.
  • Vihervaja ”Lepo” on pihaeläjän valinta: puutarhavajan ja kasvihuoneen väliin sijoittuvalla pergolallisella terassilla voi istahtaa haaveilemaan puutarhatöiden lomassa.
  • Vihervaja ”Sato” on suunnattu tosi harrastajille, jotka kaipaavat isoa kasvihuonetta. Sadossa on myös oma tilansa kasvihuoneviljelyyn liittyville tuotteille ja tarvikkeille.

Vihervaja-malleihin voi tutustua muun muassa Suomen Puutarhakauppiaiden myymälöissä. 

Suomen Puutarhakauppiaat ry valitsee vuosittain ajankohtaisen puutarhatuotteen, joka ansaitsee kuluttajien huomion. Vuoden Puutarhatuote on uusi, innovatiivinen ja laadukas, suomalaiselle kotipuutarhurille sopiva tuote, jota Suomen Puutarhakauppiaat ry suosittelee. Vuoden Puutarhatuote 2009 oli NEKO Biotorjunta-aine.

Vihervaja Verso

Vihervaja Into

Vihervaja Lepo

Vihervaja Sato