Siemenseoksen valinta käyttötarkoituksen mukaisesti

Nurmikon ulkonäkö ja kestävyys riippuu oleellisesti siitä, miten huolellisesti se on perustettu. Kun lisäksi on valittu oikea siemenseos, hoidolla selviää tulevina vuosina vähemmällä.

Hyvä nurmikko on tuuhea, kauniin vihreä ja kestää kulutusta. Se on hillittykasvuinen, jolloin ei tarvita jatkuvaa leikkausta. Lisäksi hyvä nurmikko on poudankestävä, talvenkestävä, taudinkestävä ja vihertyy aikaisin keväällä.

Nurmikkosiemenseokset sisältävät vähintään kahta eri lajia. Tämä varmistaa nurmikon menestymisen erilaisissa olosuhteissa. Yleisimmin käytettyjä lajeja ovat puna- ja puistonata sekä niittynurmikka. Nadat sietävät kuivuutta ja osittaista varjoa, niittynurmikka taas kestää kulutusta ja on erittäin talvenkestävä.

Siemenseos tulee valita käyttötarkoituksen mukaan. Täydelliselle puttausnurmikolle valitaan erilainen seos kuin harvoin leikattavalle kukkanurmelle. Hyvälaatuisen seoksen valinta on aina edullisinta, koska leikkuutarve on vähäisempi, kestävyys parempi ja tarvittava siemenmäärä pienempi.