Puutarhaunelmia – satoi tai paistoi

Jo kahdeksatta tv-kesäänsä aloittava 17-osainen kesäsarja Puutarhaunelmia -ohjelmasarja palaa ruutuihin 30. huhtikuuta kello 19.30.  Unelmapuutarhoja esittelevä, mutta jalat syvällä puutarhan mullassa seisova asiaohjelma on löytänyt paikkansa suomalaisen kotipuutarhurin sydämessä. 

Puutarhaunelmia ei rakenna eikä remontoi, vaan käy kutsuttuna vieraana kotipuutarhoissa, jotka näytetään juuri sellaisena kuin niiden hoitajat haluavat ne esitellä. Ohjelmasta on vuosien mittaan kasvanut todellinen kotipuutarhureiden kohtaamispaikka. Sarjassa on esitelty reilusti yli sata suomalaista kotipuutarhaa. 

Kesällä 2009 nähdään ennätykselliset 40 kukoistavaa puutarhaa ja tavataan niiden hoitajat.  Puutarhaunelmien puutarha voi olla pieni tai iso, uusi tai vanha, maalla tai kaupungissa. Kohteitten valinnan tärkeimpänä perusteena on, että puutarha on omistajansa näköinen ja hoitajalleen rakas. Puutarhaunelmien vierailukohteet sijaitsevat ympäri maata.

Ensimmäisessä jaksossa tutustutaan lihansyöjäkasveihin ja tarkkaillaan kevään tuloa ahvenenmaalaisessa kotipuutarhassa. Kesän mittaan tutustumme muun muassa kukkataiteilijaan, kasvinvärjäriin, pionivaariin, puutarhurinuorukaiseen ja ruusueksperttiin sekä teemme vierailun terassipuutarhaan, maalaistalon pihapiiriin, siirtolapuutarhaan, perinnemaisemaan, puuhailija puutarhaan ja perennatarhaan.

Uutuutena ensi kesän ohjelmassa vastataan katsojien lähettämiin ajankohtaisiin puutarhakysymyksiin – eturivin puutarhaneuvojien, -osaajien ja vaikuttajien kanssa.  Ajankohtaisosuudet kuvataan vain viikko ennen lähetystä, joten kesän säät ja satonäkymät ovat vastauksia annettaessa tiedossa.

Puutarhaunelmia-sarjan toimittaa ja juontaa tuttuun tapaan puutarhatoimittaja, hortonomi ja kotipuutarhuri Paula Ritanen-Närhi, joka vastaa myös unelmapuutarhojen etsimisestä ja löytämisestä. Tänä kesänä puutarhoissa vierailee myös puutarhuri Juha Junttu, muusikko ja näyttelijä, joka viettää unelmiensa kesän opintomatkalla suomalaisiin kotipuutarhoihin!