Parhaat puutarhavinkit Jyväskylän Piha ja Parveke 2009 -messuilta

Piha ja Parveke 2009 -messuilta löytyy parhaat vinkit pihojen ja puutarhojen suunnitteluun. Puuinfon mallipihat näyttävät käytännössä kuinka puuta voi käyttää pihan rakentamisessa. Mallipihoilla puumateriaalia on käytetty terasseissa, aidoissa, tilaratkaisuissa, pergolassa, kulkuväylissä ja kasvien sijoittelussa. Osastolla ovat mukana Oy Lunawood Ltd, Suomen Lämpöpuu Oy, Tammiston Puu Oy, Osmo Color sekä Puuinfo Oy.

Jyväskylän Paviljonki on täynnä ideoita ja tuotteita kotipuutarhureiden kevättöihin. Messuilta saa myös parhaat vinkit näiden ideoiden toteuttamiseen, sillä esimerkiksi Jyväskylän Puutarhaseuran asiantuntijat ovat paikalla opastamassa. Neuvoja saa myös suoraan valtakunnan huipulta: koko kansan tuntema Turun yliopiston kasvitieteellisen puutarhan ylipuutarhuri Aarno Kasvi pitää messuilla yleisöluentoja ja jakaa vankkaan kokemukseensa pohjaavia niksejään messuvieraille. 

Keski-Suomen ainoa puutarhan, pihan ja parvekkeen hoitoon keskittyvä suurtapahtuma järjestetään Jyväskylän Paviljongissa 18.–19. huhtikuuta. Piha ja Parveke 2009 -messujen pääpaino on urbaanissa viherrakentamisessa eli parvekkeiden, terassien ja pienten kaupunkipihojen sisustamisessa, unohtamatta kuitenkaan perinteistä puutarhanhoitoa. Messujen järjestäjinä ovat ProAgria Keski-Suomi ja Jyväskylän Messut Oy.

Piha ja Parveke -messujen rinnalla Jyväskylän Paviljongissa järjestetään perinteiset Vapaa-aika 2009 -messut. Messujen rungon muodostavat totuttuun tapaan veneily, mökkeily, retkeily, matkailu, caravan, liikunta ja harraste sekä muoti ja hyvinvointi. Molemmille messuille pääsee yhdellä pääsylipulla.