Orvokki on kesäkukista suosituin

Orvokki valittiin Suomen suosituimmaksi kesäkukaksi 22 % ääniosuudella. Seuraaviksi sijoittuivat pelargonia 15 ja dahlia 12 prosentilla äänistä. Äänestys järjestettiin kesäkukkia myyvissä suomalaisissa puutarhamyymälöissä kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Vaikka viikko oli kylmin ja sateisiin vuosikymmeniin, äänioikeuttaan käytti 18 700 kotipuutarhuria. Äänestyksen järjesti Berner Oy Puutarhan Kesä-lannoitteen merkeissä.

Orvokki on kiitollinen kesän kukkija. Ensimmäiset lajikkeet voidaan istuttaa ulos jo varhain keväällä, sillä ne sietävät yöpakkasia.  Suosio näkyy myös viljelytilastoissa, joiden ykköstilaa orvokki hallitsee. Äänestyksessä kakkoseksi sijoittunut pelargoni on niin ikään kestosuosikki. Dahlian saama äänimäärä on yllätys, koska se on hoitonsa suhteen kaikkein vaativin ja hyvin hallanarka. Dahlia tunnetaan myös hellittelynimillä joriini ja syyshehku.

Kesäkukat palkitsevat kasvattajansa varsin helpolla hoidolla. Kasteluveden sekaan lisätään aina ripaus lannoitetta ja kukkineet kukinnot poistetaan.

Suomalaiset rakastavat kesäkukkia. Kasvihuonetarhurit viljelevät niitä myyntiin vuosittain yli 47 miljoonaa kappaletta. Lisäksi kotipuutarhurit kasvattavat kesäkukkia siemenistä ja juurakoista. Alkuvuodesta julkaistun kuluttajien ostoaikeita käsittelevän tutkimuksen mukaan juuri kesäkukista ja niihin liittyvistä lannoitteista ja mullista suomalaiset eivät aio taantumassakaan tinkiä. Kevään ja alkukesän myyntiluvut vahvistavat tutkimuksen osuneen oikeaan.