OmaPiha-messut kasvaa ja kukoistaa

OmaPiha-messut 25.-28.3.2010. Helsingin Messukeskuksessa ovat suuremmat kuin koskaan aikaisemmin. 135 näytteilleasettajan tarjonnasta löytyy tuotteet ja tietoa niin pihan, pation kuin parvekkeen laittajalle. Ideoita ja inspiraatiota tarjoavat lisäksi kahdeksan erityylistä mallipihaa sekä Pelargonit parvekkeille -näyttely. Samanaikaisesti Messukeskuksessa järjestetään myös OmaMökki-, Oma Koti-, ASMA- ja Sisusta!-messut. Kävijät pääsevät tutustumaan kaikkiin tapahtumiin yhdellä lipulla.

Vehreän ja viihtyisän pihapiirin OmaPiha-messut esittelee kasvien, koristeiden, kalusteiden ja koneiden lisäksi kattavasti myös materiaalit ja rakenteet sekä suunnittelu- ja viherrakentamispalvelut. Lähes 4500 m² näyttelytila on loppuunmyyty viimeistä neliötä myöten, ja messut ovat suuremmat kuin koskaan aikaisemmin. 

Ohjelmalavalla tietoiskujen aiheina ovat mm. pihasuunnittelun ja piharakentamisen perusteet, keittiöpuutarhan perustaminen, yrtit ja niiden käyttö, kasvihuoneviljely kotipihalla sekä puutarhajuhlat. 

Lasigalleriassa on ohjelmassa kukkasidontaa ja pajunpunontaa. Floristit sitovat keväisiä kimppuja ja asetelmia ja vastaavat kävijöiden kysymyksiin. Pajunpunontakursseilla puolestaan pääsee opettelemaan pajukartion tekoa. 

Mallipihoilta ideoita ja inspiraatiota oman unelmapihan toteuttamiseen

Taimian mallipihalla pääsee tutustumaan erilaisiin havupuihin aina jättikokoisista bonsaihavuista mataliin maanpeitehavuihin, sekä ihastelemaan tuoksuvia liljoja, kukkivia ruusuja ja alppiruusuja. Osastolla pääsee myös maistelemaan luomuyrttejä tutuista perusyrteistä erikoisuuksiin ja uutuuksiin. 

Puuinfon pihakokonaisuuksissa on ideoita ja esimerkkejä viihtyisän ulkotilan rakentamiseen. Eri puumateriaaleja löytyy terasseista, rakennuksista, aidoista, tilaratkaisuista, kulkuväylistä ja kasvien sijoittelussa. Kävijöille on myös opastusta ja näytöksiä pintakäsittelystä, kiinnittämisestä ja huollosta. 

Garden Workshop esittelee luonnonmukaista viherrakentamista. Kestävä kehitys ja viherrakentamisen uudet linjaukset voidaan yhdistää harmoniseksi kokonaisuudeksi hyvän suunnittelun avulla. 

Lyhty ry / Ulkotyöpaja Ladon esteettömällä mallipihalla on pääosassa suomalainen kivi. Yleisilmeeltään tyylikäs ja vähäeleinen piha sopii helppohoitoisuutensa vuoksi tämän päivän ihmisten elämänrytmiin. 

Puutarhaliiton / Kotipuutarha-lehden, Viherympäristöliiton ja Viheraluesuunnittelijoiden yhteistyössä toteuttama mallipiha on kompakti ja helppohoitoinen hyöty- ja koristepuutarha ruukuissa. 

Kainuun Etu Oy:n koordinoima mallipiha ”Saloille!” esittelee kaksi vastakohtaista pihaa: urbaanin kaupunkipihan ja perinteisen mökkipihan. Moderni alue on vesielementteineen tyyliltään japanilaispuutarhamainen. Perinteiseltä puolelta löytyy kuntta-aluetta sekä luonnonkivipolkuja, ja aluetta ympäröi vanhan ajan pistoaita. 

Viheraluerakentajien japanilaistyylisellä mallipihalla on vesiaiheita, puupatiota, kiviä ja kasveja. 

Koiramäen Pajutalli puolestaan tarjoaa katsottavaa ja koettavaa koko perheelle. Pajuaidat ja -majat, kukkatelineet ja lukuisat eläinhahmot luovat luonnollista ilmettä patiolle, parvekkeelle ja puutarhaan. 

Scheteligin toteuttama Pelargonit parvekkeille -näyttely tarjoaa ihania ideoita kesäkukkien ystäville. Pelargoneista tehdyissä parvekelaatikkoistutuksissa on upeita värien ja muotojen yhdistelmiä. 

Suomen Messut järjestää OmaPiha-messut 25.-28.3.2010 Helsingin Messukeskuksessa. Samanaikaisesti Messukeskuksessa on myös neljä muuta tapahtumaa: vapaa-ajan asumisen OmaMökki, rakentamisen ja remontoinnin Oma Koti, kaikki asumismuodot ja -vaihtoehdot esittelevä ASMA sekä kodin piensisustamisen Sisusta!. Kävijät voivat tutustua kaikkiin viiteen tapahtumaan yhdellä lipulla. Lisätietoja: www.kevatmessut.fi