Kesän hehkua Marketanpuiston Puutarhamarkkinoilla

Lauantaina 6.6.2009 järjestetään Espoon Marketanpuistossa Puutarhamarkkinat. Markkinoilta voi puutarhamessujen tapaan hankkia taimia ja tarvikkeita, kysellä neuvoja ja ideoita ja samalla tutustua Suomen suurimpaan näyttelypuistoon alkukesän hehkeydessä. Lasten iloksi alueelta löytyy ulkoleikkivälineitä valmistavien yritysten kalusteita ja laitteita. 

Marketanpuiston markkinat ovat avoinna klo 10-15. Sisäänpääsymaksua ei ole, mutta omilla autoilla tulevilta kerätään 2 euron pysäköintimaksu. Puutarhamarkkinat järjestää puistoa ylläpitävä Marketanpuiston ystävät ry.

Kukkia, taimia ja tarvikkeita

Puutarhamarkkinoilta löytyvät kotipihan tekotarpeet. Esillä on taimia, puutarhatarvikkeita ja –rakenteita sekä hyviä neuvoja pihanperustajille. Osastoilla järjestetään työnäytöksiä, muun muassa kiveysten laittoa, katteiden levittämistä sekä taimitukien valmistusta.

Puutarhamarkkinoilla avataan uusi yhteisosasto Ideapihat, jonka teemana ovat puutarhan värit ja muodot.

Puistosta löytyy myös espoolaisten perinnekasvien näytemaa. Vanhojen pihojen yrtit on koottu kauniiseen yrttitarhaan. Näytemaan kehittymistä kannattaa seurata pitkin kesää. 

Puutarhamarkkinat järjestetään Marketanpuistossa, joka on Suomen ensimmäinen ja suurin näyttelypuisto. Seitsemän hehtaarin alueella on jatkuvasti esillä sadan yrityksen ja yhteisön piha- ja puistorakennelmia. Näiden näytepuutarhojen kasvisommitelmista, kiveyksistä ja rakenteista saat pihavinkkejä kotiin viemisiksi varsinaisten markkinatuomisten lisäksi. 

Osana Marketanpuiston markkinoita järjestetään Trädgårdsmarknad-tapahtuma, jossa on myös tarjolla neuvontaa ja myynnissä erilaisia puutarhatuotteita. Tapahtuman järjestävät Svenska Trädgårdsförbundet rf jäsenjärjestöineen sekä puutarhaoppilaitos Axxell.

Marketanpuisto sijaitsee Espoossa Kehä III:n vieressä Röylän liittymän kohdalla. Puiston osoite on Pehtorinkuja 3, 02940 Espoo. Ajo-ohjeet ja liikenneyhteydet löytyvät puiston nettisivuilta www.marketanpuisto.fi.