Kekkilän uusi Luomutuote-ryhmä innostaa kotipuutarhureita luonnonmukaiseen viljelyyn

Kekkilä on kategorisoinut uuden Luomutuote-merkkinsä alle kaikki puhtaasti luonnonmukaiseen viljelyyn soveltuvat, vain luonnon omia raaka-aineita sisältävät tuotteensa. Uudella ryhmittelyllä halutaan helpottaa luomuruokaa kaipaavien kotipuutarhureiden viljelyharrastusta – ja samalla innostaa jokaista puhtaan, luonnollisen lähiruuan kasvattamiseen.

Uutuuskategoria vastauksena kuluttajien luomutoiveisiin

Puutarha-alan tämän hetken suurin trendi on ekologisuus. Ihmiset kokevat yhteyttä muuhun maailmaan ja näkevät itsensä osana suurempaa kokonaisuutta. On opittu kunnioittamaan ympäristöä sekä vaatimaan ruualtakin puhtautta ja aitoa luonnonmukaisuutta.

– Puutarhanhoito on jo itsessään luonnonmukaista toimintaa. Luomun kasvattaessa suosiotaan luonnonmukaisuuden käsite on kuitenkin vaatinut täsmennyksiä myös puutarhanhoidon sisällä. Olemme kategorisoineet uuden Luomutuote-ryhmämme alle kaikki tuotteemme, jotka sisältävät vain luonnon omia raaka-aineita. Uusi kategorisointimme on vastaus kuluttajien kasvavaan haluun viljellä itse vihanneksia, juureksia ja muita syötäviä kasveja mahdollisimman luonnonmukaisesti, kertoo Kekkilän tuotepäällikkö Eila Pääskynkivi.

Mukana uutuuksia ja klassikoita

Kekkilän uuteen Luomutuote-ryhmään kuuluvat Luonnonturve, Yrttimulta, Kasvimaamulta, Kasvimaalannoite, Kanankakka sekä kevään 2010 uutuutena Luonnonmukainen Puutarhalannoite. Uusi Kekkilä Luonnonmukainen Puutarhalannoite 10 l on kasviperäinen puutarhan yleislannoite, joka sopii niin nurmikolle kuin istutuksille.  Se on pelletistä murskattua 5 millimetrin kokoista, kevyttä ja helposti levitettävää raetta.

– Ensimmäinen puhdas luonnontuotteemme, Kekkilä Kanankakka, on lanseerattu jo 1980-luvulla. Myös Kekkilä Luonnonturve, eli niin sanottu multatuotteiden äiti, on ollut markkinoilla jo vuosikymmeniä. Sen sijaan Yrttimulta, Kasvimaamulta ja Kasvimaalannoite ovat viime vuosien uutuuksia, Pääskynkivi toteaa.

Kaikkien Kekkilä-luomutuotteiden pakkaukset tulevat uudistumaan uuden kategorisoinnin seurauksena. Niissä tulee jatkossa näkymään helsinkiläisen Hello Goodlooking -suunnittelutoimiston ideoima Luomutuote-merkki, joka viestii sekä luonnonmukaisesta tuotteesta että kyseisen tuotteen erinomaisuudesta juuri syötävien kasvien kasvatukseen.

Kekkilän Luomu- ja Koti & Piha -tuotteet täydentävät toisiaan

Kekkilä on panostanut viime vuosina vahvasti luomuviljelyyn tarkoitettujen tuotteiden kehittämiseen. Uuden Luomutuote-kategorian lisäksi Kekkilä on juuri lanseerannut Koti & Piha -tuoteperheen, jonka tarkoituksena on auttaa kotipuutarhureita toteuttamaan unelmiensa puutarha.

– Ensimmäisten Koti & Piha -tuotteiden teema on luonnollisen lähiruuan kasvattamiseen tarkoitettu pieni keittiöpuutarha. Uudet Vihervaja, Viljelylaatikko, Marjapensastuki, Askelpolku-laatat ja Puun varusteet -setti mahdollistavat yhdessä Kekkilän Luomutuote-kategoriaan kuuluvien tuotteiden kanssa helpon tavan aidon, puhtaan ja luonnonmukaisen lähiruuan kasvattamiseen, Pääskynkivi lisää.