Kekkilältä uusia Koti & Piha -tuotteita

Kekkilän uusien Koti & Piha -tuotteiden avulla unelmien puutarha on myös aloittelevien viherpeukaloiden ulottuvilla – helposti ja nopeasti. Ensimmäisten, alkuvuonna 2010 lanseerattavien, Koti & Piha -tuotteiden teemana on luonnollisen lähiruuan kasvattamiseen kannustava keittiöpuutarha. Jatkossa tuoteperhettä tullaan laajentamaan vuosittain noin viidellä tuotteella.

Silmänruokaa puutarhaan

Kekkilän uusi Koti & Piha -konsepti tarjoaa kuluttajille helpon ja nopean tavan toteuttaa puutarhaansa yhtenäisen, raikkaan ilmeen. Voimakkaasti kasvavan lähiruokatrendin innoittamana ensimmäisten Koti & Piha -tuotteiden teemaksi on valittu pieni keittiöpuutarha. Tuoteperheeseen kuuluvat Vihervaja, Viljelylaatikko, Marjapensastuki, Askelpolku-laatat sekä puun istuttamiseen tarkoitettu Puun varusteet -setti. Suomen Puutarhakauppiaat ry on jo valinnut Vihervajan Vuoden Puutarhatuotteeksi 2010.

– Uutuuskonseptimme ydinajatuksena on tarjota niin pienten kuin isojen pihojen omistajille tuotteita, jotka kytkeytyvät toisiinsa ja tarjoavat avaimet pihan kokonaisvaltaiseen rakentamiseen. Yhdessä Kekkilän kasvualustojen, lannoitteiden ja katteiden kanssa uusilla Koti & Piha -tuotteilla saa aikaan monipuolisen ja helppohoitoisen puutarhan, kertoo uuden liiketoiminnan pystyttämisestä vastaava Kekkilän markkinointijohtaja Ia Adlercreutz.

Taustalla puutarha-asiantuntijoiden ja suunnittelijoiden yhteistyöprosessi

Koti & Piha -konseptin taustalla on Taideteollisesta korkeakoulusta valmistuneen ja vahvaa design management -kokemusta hankkineen Adlercreutzin johtama kahden vuoden tuotekehitysprosessi. Konsepti on suunniteltu puutarha-alan asiantuntijoiden ja kuuden palkitun suomalaissuunnittelijan yhteistyönä. Suunnittelijatiimissä ovat työskennelleet arkkitehti Ville Hara, muotoilijat Linda Bergroth, Mikko Paakkanen ja Klaus Aalto sekä graafiset suunnittelijat Eeva Sivula ja Petri Salmela.

– Suunnittelijatiimi on koostettu lahjakkaista suomalaismuotoilijoista, jotka on perehdytetty puutarha-alaan perusteellisesti. Lopputuloksena on puutarhan perustuotteista koostuva tuoteperhe, jossa todentuvat kestävän kehityksen, funktionaalisuuden sekä laadukkaan muotoilun ideat. Kokonaisuus ottaa huomioon pohjoismaiset kasvuolosuhteet sekä skandinaavisten pihojen visuaalisen ilmeen, Adlercreutz kuvailee.

Kotimaisuuden todisteena Avainlippu-tunnus

Kekkilän harrastajatuotteille on myönnetty Avainlippu-tunnus syyskuussa 2009. Tämä Suomalaisen Työn Liiton myöntämä tunnus osoittaa myös uusien Koti & Piha -tuotteiden olevan tutkitusti suomalaisia.

– Meille suomalainen suunnittelu ja valmistus ovat aina olleet sydämenasioita. Olemme mukana myös Eläköön Suomi! -kampanjassa, jonka tarkoituksena on luoda myönteistä uskoa tulevaisuuteen ja suomalaiseen osaamiseen, Adlercreutz lisää.