Ihmepuutarha on nyt auennut keskelle kaupunkia

Ihmepuutarha on muuttanut Helsingin päärautatieaseman jälleen vehreäksi kaupunkipuutarhaksi koko kesän ajaksi. Teemana Ihmepuutarhassa on huvin ja hyödyn yhdistäminen – kotipuutarhurikin voi poimia asemalta ideoita omalle pihalleen tai parvekkeelleen. Avajaiset olivat tiistaina 21. toukokuuta 2013. Ihmepuutarha-hankkeen toteuttavat yhteistyössä VR, GreenCare, Puutarha Tahvoset Oy sekä Clear Channel.

Ihmepuutarha on suunnittelijoiden, yhteistyökumppaneiden sekä talkoolaisten yhteistyön taidonnäyte, joka kohosi päärautatieasemalle muutaman päivän aikana.  

Tämän vuoden Ihmepuutarhassa yhdistyvät hyötyviljely ja koristekasvit. GreenCaren yks-kaks-kaunista -ajatteluun perustuvan Ihmepuutarhan tavoitteena on koko kesän kukoistava, näyttävä puutarha, joka kannustaisi vierailijoita kokeilemaan ennakkoluulottomasti myös hyötyviljelyä.

Ihmepuutarhasta voi poimia paljon pieniä ideoita siitä, kuinka huvia ja hyötyä pystyy yhdistämään myös omalla pihalla tai parvekkeella. Kaunislehtistä marjapensasta ei tarvitse kotipihalla laittaa omaan nurkkaukseensa, vaan sen voi istuttaa koristamaan vaikka kukkapenkin reunustaa. Myös mansikka sopii perennapenkin reunuskasviksi hyvän peittävyytensä vuoksi, Ihmepuutarha-suunnitelman tekijät Kati Jukarainen ja Mervi Kokkila opastavat.

Ihmepuutarha muuttaa muotoaan kesän edetessä

Työmatkaajat ja ohikulkijat pääsevät ihastelemaan puutarhaloistoa 16.8. asti.

Ihmepuutarhan myötä laiturialue on muuttunut vehreäksi tapahtumapaikaksi, jossa kuluvan kesän aikana järjestetään useita tapahtumia. 5.6. järjestettävät Puutarhamessut tarjoavat paljon asiaa puutarhanhoidosta ja 8.8. pääsee Ihmepuutarhassa viettämään sadonkorjuujuhlaa, vinkkaa VR-konsernin Brand Manager Inari Rummukainen.

Hankkeen pitkä kesto asetti vaatimuksia suunnittelulle ja toteutukselle.

Ihmepuutarhaan on valittu kasveja, joiden kukinta-ajat menevät lomittain. Vierailijat tulevat huomaamaan, että ilme vaihtuu kesän edetessä, kertoo puutarhuri Sanna Tahvonen Puutarha Tahvosilta. Ihmepuutarhaa myös hoidetaan ja lannoitetaan säännöllisesti, jotta se pysyy kukkivana ja elinvoimaisena koko kesän ajan.

Ihmepuutarha vaatii jatkuvaa hoitoa, samalla tavalla kuin kasvit kotipuutarhassakin. Kastelun lisäksi kasvit tarvitsevat myös ravinteita, jotta kasvit voivat hyvin ja jaksavat kukkia koko kesän sekä tuottaa satoa, neuvoo GreenCare-tuotteiden markkinointipäällikkö Sanna Höhnle.

Kuvat Seppo Närhi.