Husqvarnalta uusi automaattileikkuri

Automower on taas edelläkävijä. Nyt markkinoilletuleva uusi tehokas malli nostaa robottileikkurienrimaa entisestään ja mahdollistaa puutarhanhoidon riippumatossa loikoillen. 

Kun Husqvarna vuonna 1995 lanseerasi ensimmäisen robottiruohonleikkurinsa, ei kyseessä ollut ainoastaan uusi tuote, vaan kokonaisen uuden puutarhatuotesarjan alku. Nyt 18 vuotta myöhemmin Husqvarna tuo markkinoillejo kolmannen sukupolven suosituista päästöttömistä robottiruohonleikkureistaan.

Kevään uusi malli on suunniteltu jopa 800 neliömetrin kokoisille alueille. Ja kuten aikaisemmatkin mallit, myös tämä uusi robottiruohonleikkuri leikkaa ruohoa vähän kerrallaan ja koko ajan. Leikkuujätteestä tulee pientä silppua, joka myös ravitsee maaperää. Nurmikko on kauniin vihreä, eikä sammalkaan kasva. Ja kuten kaikki Husqvarnan robottileikkurit, Automower 308 leikkaa nurmen satunnaisen liikeradan mukaan. Nurmikkoon ei jää jälkiä eikä uria, vaan siitä tulee mattomaisen tasainen.

Robottileikkurin Li-ion-akku on normaalia pitkäkestoisempi ja leikkurin näyttö on entistä tarkempi. Kuten aikaisemmissakin malleissa, kaapeli asennetaan siten, että se rajaa alueen, joka leikkurin on tarkoitus hoitaa. Kun kaapeli on asennettu ja latausasema on paikallaan, robottiruohonleikkuri on valmis työntekoon.

Automower 308, 1 690 euroa.