Helsingin puistoihin voi tehdä virtuaalikävelyn rakennusviraston Vihreät sylit -nettisivustolla

Helsingin kaupungin rakennusvirasto on julkaissut osoitteessa www.vihreatsylit.fi kahdeksan kävelyreittiä, joissa esitellään 46 helsinkiläistä puistoa. Sivusto täydentyy tulevaisuudessa uusilla reiteillä ja puistoilla sekä ruotsin- ja englanninkielellä.

Sivustolla esitellään puistojen ja niiden kasvien lisäksi myös puistojen muistomerkkejä ja helsinkiläisten merkkihenkilöiden elämää.

Virtuaaliretkellä voi myös suunnitella liveretkeä, sillä sivustolla on tulostettavat kartat ja reittiselostukset. Joistakin puistoista on myös tallennettava ääniseloste. Lisäksi sivusto kertoo puistojen palvelutarjonnan. 

Sivuston tarkoitus on innostaa helsinkiläisiä vierailemaan puistoissa. Sivusto palvelee myös Helsingin koululaisten kotiseutuoppimista ja Helsinkiin juuri muuttaneiden tarpeita. 

Sivuston taustalla on vuodesta 2003 rakennusviraston järjestämät opastetut puistokävelyt ja vuonna 2010 rakennusviraston ja Editan julkaisema kirja ”Vihreät sylit -kävelyretkiä Helsingin puistoihin”.

Sivuston sisällön on tuottanut puistokävelyistä vastaava projektipäällikkö Elina Nummi rakennusvirastosta. Toteutuksesta vastaa multimediasuunnittelija Sari Koskinen Xip Oy:sta.

Helsingin kaupungin rakennusvirasto vastaa puistojemme rakentamisesta ja ylläpidosta.