Backaksen perinteiset puutarhamessut 25.–26.4.2009

Backas Puutarhakeskus kutsuu jälleen kaikki puutarhasta kiinnostuneet jokavuotiseen messutapahtumaan, joka järjestetään ensi viikonloppuna 25.–26.4. kello 9–16. Perinteiset puutarhamessut ovat yleensä keränneet yli 20 000 osallistujaa tutustumaan alan ajankohtaisiin uutuuksiin. Lisäksi messuilla on runsaasti oheisohjelmaa koko perheelle.

Backas on kiinnostava paikka hakea virikkeitä puutarhaan. Se on puutarha-alan erikoisliike, jonka runsaista valikoimista löytyy jotain jokaiselle viherpeukalolle; kukkia, kasveja ja taimia sekä alan tarvikkeita, työkaluja ja laitteita. Puutarhakeskuksen vahvuus on ollut ennen kaikkea koulutettu henkilökunta, jolta on saanut opastusta lajien valintaan ja tarvittavia hoitovinkkejä. Messujen suhteen odotukset ovat korkealla eikä tällä alalla näy merkkejä laskusuhdanteista. 

Kasvava ala 

– Ihmiset ovat kiinnostuneita puutarhoistaan ja panostavat niihin, toteaa Puutarhakeskuksen palvelupäällikkö Jari Alanko. 

– Lisää viihtyisyyttä kasveilla hakevat myös kerrostalojen asukkaat. Parvekkeiden koot ovat kasvaneet ja lasitus on lisännyt niiden käyttöaikaa. 

Tämän kevään ajankohtaisia aiheita ovat mm. puutarhan havupuut. Tarjolla on runsaasti vaihtoehtoja erilaisiin maaperiin ja vaihteleviin valaistusolosuhteisiin. Myös köynnöskasvien käyttö aidatuissa pihoissa on lisääntynyt merkittävästi. Mielenkiintoinen ryhmä ovat esimerkiksi meidän leveysasteillamme satoa tuottavat viiniköynnökset. Myös kiviaineksen käyttö pienissä puutarhoissa on lisääntynyt. 

Oheisohjelmaa koko perheelle tarjoavat mm. Maddaleena, Pelle Pappa, Taikuri Jari ja Green Card -bändi, sekä lukuisa joukko puutarha-alan yritysten asiantuntijoita ja HOK-Elannon partnereita. 

Backas muuttaa Tuusulaan 

Backaksessa on järjestetty puutarhamessut vuodesta 1991 alkaen, mutta nyt messuja vietetään tällä paikalla viimeistä kertaa. Puutarhakeskus elää tutulla paikallaan vielä tämän sesongin ja loppukesästä toiminta siirtyy uusiin ajanmukaisiin tiloihin Tuusulaan avattavaan Kodin Terraan. 

Nykyinen Puutarhakeskus on ollut toimiva, mutta se on ensisijaisesti rakennettu tuotannon ehdoilla. Vaikka paikat on pidetty kunnossa, ollaan nyt pisteessä, jolloin olisi vaadittu uusia ratkaisuja ja mittavia investointeja. Backaksen kartanomiljöö on suojeltu ja alueella ei ole lisärakentamisen mahdollistavaa asemakaavaa. 

Tämän päivän asiakkaat toivovat yhä enemmän tarjonnan keskittämistä sellaisiin yksiköihin, jotka palvelevat heitä mahdollisimman monipuolisesti. HOK-Elannon lisätessä rakentamisen, remontoinnin ja puutarhanhoidon palvelujaan pääkaupunkiseudulla oli nyt oikea aika tehdä ratkaisu, jossa alan palvelut keskitetään uuteen ketjuun. Näin Backaksen osaava henkilökunta voi jatkossakin työskennellä sellaisissa tehtävissä, joissa heidän ammattitaitonsa pääsee oikeuksiinsa ja kaikkien työpaikat säilyvät HOK-Elannossa. 

Backas Puutarhakeskus 
Ylästöntie 28, Vantaa 
puh. 010 76 67200