Spruzit - uusi tehokas ja luonnonmukainen kirvojen torjunta-aine kotipuutarhureille

Kirvojen ja muiden vahingollisten imevien hyönteisten torjuntaan on kehitetty uusi, täysin luonnonmukainen ja erittäin tehokas Spruzit-torjunta-aine. Spruzit on saksalaisen Neudorff-yhtiön tuote, jonka tehokkuus ja ainutlaatuisuus perustuvat siihen, että kehittyneiden kirvojen lisäksi se tappaa myös niiden toukat ja munat. Lisäksi se tepsii myös aikaisemmin ongelmana pidettyihin villakilpikirvoihin. Valmisteen vaikuttavat aineet ovat luonnon pyretriini ja rapsiöljy. Spruzit on hyväksytty Suomessa luonnonmukaiseen viljelyyn.

Spruzit – sekä sisä- että ulkokasveille

Spruzit-liuos soveltuu sekä sisällä oleville viherkasveille että pihapiirin ruusuille ja niin kotipuutarhurin kuin ammattiviljelijänkin käyttöön. Monen viljelijän ja kukkien kasvattajan harmiksi kirvoja esiintyy kaikissa kasveissa. Päästessään valloilleen nämä tuholaiset saavat paljon pahaa aikaan: Jotkut kirvat voivat viruksia levittämällä verottaa viljasadosta jopa 30 prosenttia. Puutarhurin suruksi ne kuihduttavat ruusut ja hyötykasvit. Vanhanaikaisilla luomutorjunta-aineilla tulokset ovat olleet huonoja: useista torjuntakerroista huolimatta kirvat ovat saaneet rellestää kasvien kimpussa täysin mielensä mukaan.

Torjunta on tähän asti ollut vaikeaa

”Jokaisella kasvilajikkeella on omat kirvansa: viljoilla omansa ja puutarhaviljelyssä eri kasvilajikkeilla omansa. Jotkut kirvalajit ovat moni-isäntäisiä. Yhteistä kirvoille on, että niitä on todella vaikea torjua tai tuhota kokonaan. Tähän asti viljanviljelyssä kirvoja on torjuttu ruiskuttamalla, kemiallisin menetelmin. Kotipuutarhurin asearsenaaliin ovat kuuluneet kemiallisten torjunta-aineiden lisäksi erilaiset saippuavalmisteet”, kertoo vanhempi tutkija Irmeli Markkula Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksesta. 

Tehokas myös villakilpikirvoja vastaan

Spruzit – liuos torjuu kirvat ja tappaa niiden munat tehokkaasti, mutta ei ole vahingoksi mehiläisille, kasveille tai muulle ympäristölle. Aine on täysin luonnonmukainen ja vaikutusalueeltaan laaja, ja sillä on lyhyt varoaika. Se on tarkoitettu torjumaan vahingollisia imeviä hyönteisiä, kuten esimerkiksi kirvoja, ripsiäisiä, ansarijauhiaisia, kehrääjäpunkkeja, kilpikirvoja, villakilpikirvoja, kovakuoriaisia, toukkia, luteita sekä kovakuoriaisten ja lehtipistiäisten toukkia, koristekasveista, vihanneksista ja hedelmistä. 

Lisätiedot www.esbau.fi