Joko teidän nurmikkonne leikkaa robottiruohonleikkuri?

Kotikäyttöön tarkoitettujen robottien markkinat kasvavat. Tänä syksynä Husqvarnan Automower®, maailman ensimmäinen robottiruohonleikkuri, ylitti sadantuhannen myydyn yksikön rajan maailmanlaajuisesti.

Ohjelmoitava, akkukäyttöinen Automower-robottiruohonleikkuri lataa itsensä aurinkoenergialla tai sähköverkkoon liitetyssä telakointiasemassa. Leikattava alue rajataan rajauskaapelilla, ja leikkuri pysyy rajatun alueen sisällä koko kasvukauden ajan hoitaen nurmikkoa täysin automaattisesti. Mallista riippuen robottiruohonleikkurilla voidaan hallita jopa 6000 m² kokoisia nurmikoita. Laitteita on myyty vuodesta 1995 lähtien.

”Yli satatuhatta myytyä Husqvarna Automoweria on merkittävä rajapyykki kaikkien kotirobottien ja innovatiivisten puutarhatuotteiden kannalta,” sanoo Magnus Yngen, Husqvarna Groupin toimitusjohtaja.

Husqvarnan Automower® -ruohonleikkuria myydään 30 maassa. Kyseessä on täysin automaattinen, päästötön ja hiljainen robottiruohonleikkuri, joka toimii niin sateella kuin auringonpaisteellakin. Automower ei vain leikkaa nurmikkoa, vaan satunnaisen liikeratansa ja jatkuvan leikkaamisen tuloksena syntyvän leikkuujätteen avulla se myös lannoittaa ja hoitaa nurmikkoa täysin itsenäisesti.

Laitetta on suunniteltu ja kehitetty Ruotsissa vuodesta 1995, ja se on suunnattu sellaisten asiakkaiden tarpeisiin, jotka haluavat vähentää ruohon leikkaamisen ympäristövaikutuksia, nauttia erinomaisista leikkuutuloksista sekä saada aikaa muihin aktiviteetteihin. Vuoden 2010 mallistossa on leikkureita sekä kotipuutarhaan että esimerkiksi hotellien ja golfkenttien nurmialueiden ylläpitämiseen.

www.husqvarna.fi